Boeken voor zelfstudie Nederlands

Onderstaande boeken zijn bijzonder geschikt voor zelfstudie.

Via de aangegeven links kunt u deze titels rechtstreeks bestellen bij bol.com. Bestellen in de boekhandel kan natuurlijk ook.

Als u bij bol.com voor 23:59 uur bestelt, heeft u uw bestelling morgen al in huis (indien op voorraad).


Vlekkeloos Nederlands voor iedereen

Vlekkeloos Nederlands voor iedereenVlekkeloos Nederlands voor iedereen is een handig naslagwerk en zelfstudieboek voor wie zijn kennis van het Nederlands wil testen en uitbreiden.

Dit boek bevat naast alle belangrijke spelling-, stijl- en interpunctieregels een volledig overzicht van de Nederlandse grammatica. Na ieder hoofdstuk theorie volgt een hoofdstuk met oefeningen en een hoofdstuk met antwoorden. Bovendien is in het boek een woordenlijst met meer dan duizend lastig te spellen woorden opgenomen. Wie dit boek goed bestudeert, komt op C1/C2-niveau (Taalniveau 3F/4F).

ISBN 9789077018750
(paperback, 9e gewijzigde druk, steunkleur, 211 blz.)    
€ 20,95


Vlekkeloos Nederlands voor het vmbo

Vlekkeloos Nederlands voor het mbo

Vlekkeloos Nederlands voor het vmbo, Taalniveau 2F is bestemd voor leerlingen van het vmbo, de brugklas havo/vwo en het mbo niveau 1, 2 en 3. Bij het samenstellen van dit boek hebben de richtlijnen van de commissie-Meijerink als uitgangspunt gediend.

Dit boek bevat de theorie van de spelling van werkwoordsvormen, de algemene spelling, interpunctie, zinsbouw/stijl, grammatica woordbenoeming en grammatica zinsontleding. Na ieder hoofdstuk volgen er oefeningen om de theorie toe te passen. De bijbehorende antwoorden staan aan het eind van het hoofdstuk. Dit boek is heel geschikt voor zelfstudie en het is een praktisch naslagwerk.

ISBN 9789077018217
(paperback, 1e druk, steunkleur, 240 blz.)    
€ 20,95


Vlekkeloos Nederlands voor het mbo

Vlekkeloos Nederlands voor het mbo

Wie op de arbeidsmarkt aan de slag gaat of wil doorstuderen (hbo), kan met Vlekkeloos Nederlands voor het mbo zijn kennis van het Nederlands op het gewenste taalniveau krijgen.

Vlekkeloos Nederlands voor het mbo bevat zes hoofdstukken: werkwoordspelling, spelling, interpunctie, stijl/zinsbouw, grammatica woordsoorten en grammatica zinsdelen. Ieder hoofdstuk bestaat uit theorie, oefeningen en alle antwoorden van de oefeningen. Door deze opzet is dit boek zowel een praktisch oefenboek als een handig naslagwerk en daardoor is het heel geschikt voor zelfstudie.

ISBN 9789077018224  
(paperback, 1e druk, steunkleur, 216 blz.)  
€ 20,95


Goedgebekt compleet (Taalniveau 3F/4F)

Goedgebekt compleet

Goedgebekt compleet biedt de mogelijkheid op een eenvoudige manier de betekenissen van woorden, uitdrukkingen, gezegden e.d. te leren. De lezer wordt voortdurend gestimuleerd na te denken over de juiste keuze. Wie dit boek goed bestudeert, komt op B2/C1-niveau (Taalniveau 3F/4F).

ISBN 9789077018194
(paperback, 10e druk, 192 blz.)
€ 20,95


Goedgebekt, Instapdeel compleet (Taalniveau 1F/2F)

Goedgebekt, instapdeel compleet, dat qua moeilijkheidsgraad aan Goedgebekt compleet voorafgaat, is een uitgave voor degenen die hun zeer beperkte woordenschat willen uitbreiden. Wie dit boek goed bestudeert, legt een basis voor niveau A2/B1 (Taalniveau 1F/2F).

ISBN 9789077018323
(geniet, 2e druk, 63 blz.)                                                  
€ 10,95