Gratis taaltesten Nederlands

Op deze pagina staat een overzicht van de gratis taaltesten van Uitgeverij Pak.

Op Nederlandsetaaltest.nl kan iedereen gratis zijn of haar kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden testen. Na het doorlopen van ieder onderdeel van de test staat aangegeven welk niveau (vmbo, havo, vwo, mbo, hbo, e.d.) behaald is. De test wordt ongeveer om de acht weken ‘ververst’.

Start een test:

Toets op hbotaaltoets.nl gratis of jouw kennis van verschillende onderdelen van het Nederlands al voldoende is voor een taaltoets Nederlands op hbo-niveau.

Start een test:

Toets op mbotaaltest.nl gratis op welk mbo-niveau je met Nederlands zit? Met deze taaltest kun je zelf vaststellen hoe je op de verschillende onderdelen scoort.

Start een test:

Toets op vmbotaaltest.nl gratis op welk vmbo-niveau je met Nederlands zit? Met deze taaltest kun je zelf vaststellen hoe je op de verschillende onderdelen scoort.

Start een test:

In het kader van taalbeleid is het van groot belang dat alle docenten de diverse spelling- en stijlregels van de Nederlandse taal kennen en kunnen toepassen. Alleen wie zelf die regels goed kent, kan werkstukken, verslagen, e.d. verantwoord en efficiënt corrigeren.

Start een test: