Over Uitgeverij Pak

Uitgeverij Pak is ruim 20 jaar specialist in studieboeken Nederlands. Sinds 1999 zijn de series Vlekkeloos Nederlands en Goedgebekt steeds verder ontwikkeld. Inmiddels zijn er voor de meeste typen onderwijs studieboeken op het gebied van spelling, stijl, grammatica, interpunctie, woordenschat en idioom beschikbaar.

De missie van de uitgeverij is kwalitatief hoogstaande studieboeken te leveren voor een zo laag mogelijke prijs.

Korte lijnen, snelle service

Wie zich wil laten adviseren, kan het beste via de e-mail een (telefonisch) advies aanvragen.

In principe beantwoorden wij e-mailberichten binnen een of twee werkdagen. Ook bestellingen leveren wij binnen een of twee werkdagen.

Gericht op de basisvaardigheden van het Nederlands

De delen van de serie Vlekkeloos Nederlands behandelen spelling, stijl, grammatica, interpunctie en correspondentie (Taalniveau 1F, 2F, 3F en 4F).

In de serie Goedgebekt wordt aandacht besteed aan woordenschat en idioom (Taalniveau 1F t/m 4F).

Maatwerk voor verschillende niveaus

De verschillende delen van de serie Vlekkeloos Nederlands en Goedgebekt zijn ontwikkeld voor verschillende niveaus: vmbo, havo, vwo, mbo, hbo en wo (Taalniveau 1F, 2F, 3F en 4F).

Duidelijke en overzichtelijke theorie met veel oefenstof

De delen van de serie Vlekkeloos Nederlands kenmerken zich door duidelijke uitleg, overzichtelijke theorie en een grote hoeveelheid oefenstof. Bij de oefenstof staat vrijwel altijd een verwijzing naar de theorie.

Bruikbaar naast andere methoden Nederlands

De delen van de serie Vlekkeloos Nederlands zijn voorzien van alle relevante regels op het gebied van de Nederlandse taal. Ze zijn uiteraard aangepast aan de nieuwste spelling (2006). Mede door de volledigheid en de grote hoeveelheid doelgroepgerichte oefenstof zijn de boeken bijzonder goed bruikbaar naast andere methoden Nederlands. Daarnaast zetten steeds meer docenten Nederlands de serie Goedgebekt in om de leerlingen te stimuleren hun woordenschat uit te breiden. Met Goedgebekt kan dit op een efficiënte manier.

Goed bruikbaar als naslagwerk

Door de volledige en helder beschreven theorie en een uitgebreid register zijn enkele delen van de serie Vlekkeloos Nederlands ook goed bruikbaar als naslagwerk.

Uitstekende studieboeken voor een bijzonder lage prijs

Uitgeverij Pak neemt genoegen met een lage winstmarge. De boeken zijn daardoor aanzienlijk scherper geprijsd dan veel vergelijkbare uitgaven. Docenten en leerlingen waarderen de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. 


Over de auteur

Drs. Dick Pak (1953) is de auteur van de series Vlekkeloos Nederlands en Goedgebekt. Als docent op het mbo en vanaf 2005 op het hbo (Haagse Hogeschool) is hij goed op de hoogte van de behoeften van leerlingen, studenten en docenten. In de jaren 80/90 was hij als auteur en eindredacteur werkzaam bij diverse andere uitgeverijen. Ook verzorgt hij sinds die periode regelmatig taaltrainingen voor het bedrijfsleven. Zijn taalrubriek Taaldilemma’s verscheen geruime tijd in diverse regionale dagbladen als de Haagsche Courant, de Gelderlander en BN/De Stem.